Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося відкриття III Харківської туристичної бієнале

Відбулося відкриття III Харківської туристичної бієнале

Сьогодні в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка відбулося урочисте відкриття III Харківської туристичної бієнале, яка присвячена презентації об'єктів туристичної інфраструктури Харківського регіону. У заході взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов і Генеральний консул РФ в Харкові Сергій Семенов.

«Третя туристична бієнале відрізняється від перших двох. Кожна наступна виставка буде мати свою спрямованість. У першій бієнале ми хотіли познайомити жителів і гостей Харківщини і зрозуміти, що у нас взагалі є. На другій виставці ми дали завдання і навчили наші райони, щоб вони змогли сформувати туристичні маршрути. А сьогодні кожен район вже показує об'єкт туристичної інфраструктури. Вже більш конкретно ми заглиблюємося в розвиток туризму Харківської області. Приємно, що в заході бере участь 54 суб'єкта, це райони області, і туристичні приватні компанії. Це говорить про те, що виставка має інтерес не тільки у відвідувачів, а й в учасників», - сказав Євген Савін.

«Ось такі виставки корисні не тільки для того, щоб пізнати Харківську область і місто Харків, але це корисно і для самих учасників. Вони зовсім по-іншому стали дивитися на багатства, які є на їх території», - додала Олена Олешко.

У виставці беруть участь 25 районів Харківської області, 5 міст обласного підпорядкування, музеї, курорти, ВНЗ і 12 комерційних туроб'єктів регіону.