Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Взаємодія підрозділів, які будуть надавати медичну допомогу на матчах Євро-2012, відпрацьовані під час більше 40 матчів на стадіоні «Металіст»

Взаємодія підрозділів, які будуть надавати медичну допомогу на матчах Євро-2012, відпрацьовані під час більше 40 матчів на стадіоні «Металіст»

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, з 2009 року в ході 43 футбольних матчів були відпрацьовані питання взаємодії всіх підрозділів, які надаватимуть медичну допомогу під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. За цей час надана медична допомога більше 500 особам. «Згідно з відпрацьованою схемою в безпосередній близькості від чаші стадіону розташовуються 4 реанімобілі. Під кожною з трибун розгортаються медичні пункти, які оснащені сучасним обладнанням та необхідними лікарськими засобами. В них працюють 35 спеціально підготовлених та сертифікованих медичних спеціалістів. Безпосередньо в чаші стадіону на 44 секторах розміщуються 86 медиків та 18 студентів Харківського національного медичного університету, які володіють іноземними мовами та забезпечені сумками-укладками для надання невідкладної медичної допомоги», - зазначив Олександр Галацан.

Він також повідомив, що з метою своєчасного виявлення людей, які потребують медичної допомоги поза чашею стадіону, визначені маршрути пішохідних медичних патрулів у складі лікаря, медичної сестри та волонтера. На прилеглих до стадіону вулицях також будуть розташовані резервні машини швидкої допомоги.