Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся фестиваль «Великодня радість»

У Харкові відбувся фестиваль «Великодня радість»

У суботу в Харкові на базі храму Олександра Невського відбувся фестиваль «Великодня радість». В рамках фестивалю учні шкіл естетичного виховання Харкова та області, харківських загальноосвітніх та недільних шкіл представили на конкурс свої роботи у стилі декоративного, музичного, театрального та образотворчого мистецтва на пасхальну тему. У святкових заходах фестивалю взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

«Ініціатива проведення фестивалю «Великодня радість» належить отцю Петру, настоятелю храму Олександра Невського. Вже другий рік обласна адміністрація підтримує цей чудовий конкурс, тому що в ньому бере участь дуже багато дітей, і цей фестиваль дає можливість проявити їх таланти. Звичайно, такі свята ми підтримували і будемо підтримувати. Я думаю, що наступного року ми ще серйозніше підійдемо до підготовки фестивалю, і учасників буде ще більше. Уже сьогодні практично всі школи естетичного виховання області брали участь в цьому фестивалі, тільки на фінал було подано 50 найкращих робіт, а попередній відбір відбувся на рівні шкіл. Я думаю, що наступного року учні звичайних загальноосвітніх шкіл усіх районів Харківської області братимуть участь у цьому фестивалі», - розповів Євген Савін.

У ході свята заступник голови області вручив Подяки голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна настоятелю Олександро-Невського храму Петру Казачкову, а також директору недільної школи при храмі Світлані Казачковій.

Також Євген Савін, Роман Шаповал та Дмитро Кузнєцов вручили дипломи та призи переможцям конкурсу.