Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учням Школи юного журналіста розповіли про особливості роботи в інформаційній журналістиці на телебаченні

Учням Школи юного журналіста розповіли про особливості роботи в інформаційній журналістиці на телебаченні

Сьогодні в рамках заняття Школи юного журналіста редактор служби новин ХОД ТРК Оксана Бабич прочитала майбутнім кореспондентам лекцію на тему: «Особливості роботи в інформаційній журналістиці на телебаченні». Зокрема, Оксана Бабич розповіла юнкорам про продукт, який створюється в редакції новин. «Новини - це як будиночок, який потрібно побудувати з конструктора, а будівельний матеріал - це сюжети. Кожен сюжет теж створюється інструментами, такими як відео і текст, але головне - цікавість і вміння самого журналіста слухати», - сказала вона.

Також вона закцентувала увагу учнів Школи на тому, що професія журналіста і його продукт повинні вселяти в людей оптимізм. Тому сюжети повинні бути об'єктивними. Якщо навіть вони проблемні, то обов'язково повинен бути вказаний вихід зі сформованої ситуації.

«Головне - бути професіоналом і любити свою роботу, а в якій сфері журналістики - не важливо», - підкреслила Оксана Бабич.

Крім цього, редактор служби новин ХОД ТРК пояснила майбутнім кореспондентам про відносини в новинному колективі: що там всі один одному повинні допомагати, тому що новини це загальний продукт, за який і пишатися і червоніти доводиться всій редакції.

В кінці заняття Оксана Бабич запросила всіх учнів Школи після вступу на журфак приходити до редакції новин ХОД ТРК і пробувати свої сили в роботі.