Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Краснокутському районі відкрилася книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області», присвячена Лесю Курбасу

У Краснокутському районі відкрилася книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області», присвячена Лесю Курбасу

Сьогодні в Краснокутському районному будинку культури розпочала роботу книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», присвячена 125-річчю від дня народження відомого режисера, драматурга і актора Леся Курбаса. В урочистому відкритті взяли участь заступник начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Наталія Біркун, заступник голови Краснокутської РДА Юрій Козуб та актор Харківського державного академічного драматичного театру ім.Шевченка, заслужений діяч мистецтв Украни Степан Пасічник. «Третій рік поспіль книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» подорожує Харківською областю, щоб наблизити книгу до читача. У цьому році для проведення виставки було обрано новий шлях і визначено новий формат: ярмарки стали кущовими і об'єднали кілька районів. Крім того, кожна виставка буде присвячена видатній людині, яка залишила свій слід в історії Слобожанщини. Сьогодні це Лесь Курбас», – зазначила Наталія Біркун.

До участі у заході окрім Краснокутського також були запрошені представники Валківського, Коломацького і Нововодолазького районів. Як зазначила заступник начальника управління, завдяки новому формату жителі декількох районів мають можливість зустрітися, обмінятися досвідом та придбати книги за ціною виробника.

В ході відкриття Наталія Біркун передала районним бібліотекам 4-х районів набори навчальної та художньої літератури, а також книги, видані в рамках фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень».

Також до уваги відвідувачів ярмарку був представлений у виконанні акторів театру ім. Шевченко спектакль «Вітри Березоля», присвячений історії театру «Березіль» і пам'яті Леся Курбаса. У планах організаторів продовжити співпрацю з театром ім. Шевченко, спектаклі яких прикрасять книжкові виставки та будуть цікаві жителям усіх районів області.