Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Німецькі лікарі пообіцяли осмислити і впорядкувати свої звіти до середини наступного тижня

Німецькі лікарі пообіцяли осмислити і впорядкувати свої звіти до середини наступного тижня

12 квітня німецькі лікарі з клініки «Шаріте» Карл Макс Айнхойпл та Норберт Хаас оглянули Юлію Тимошенко у Качанівській виправній колонії №54. «Ми провели огляд пані Тимошенко та мали з нею змістовну розмову. Повернувшись до Німеччини, ми досить швидко підготуємо звіт. Буде направлено два письмових документи. Перший – про стан здоров’я пані Тимошенко. Він буде наданий їй самій та за отриманою від неї згодою – іншим членам комісії. Другий звіт ми напишемо по лікарні, яку сьогодні відвідали. Цей документ буде передано представникам української влади», – зазначив Карл Макс Айнхойпл.

За його словами, звіти необхідно упорядкувати та осмислити, тому на це потрібен час. Орієнтовно, документи будуть надані українській стороні в середині наступного тижня.

Як повідомила голова медичної комісії, перший заступник міністра охорони здоров’я України Раїса Моїсеєнко, комісія працювала в тому ж форматі, що і раніше, у лютому. «До огляду Юлії Тимошенко закордонні фахівці відвідали центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» №5. Там відбулася предметна розмова з лікарями, які, імовірно, будуть працювати безпосередньо з Юлією Тимошенко. Також німецькі фахівці ознайомились і з методами лікування, і з діагностичними апаратами, і з реабілітаційною базою лікарні. Якщо з боку німецьких лікарів будуть надані рекомендації щодо покращення матеріальної бази ЦКБ, то її можна доповнити», – підкреслила Раїса Моїсеєнко. 

Крім того, вона наголосила, що 95% методів лікування, які пропонувалися екс-прем’єр-міністру, можна було застосовувати в колонії. Нажаль, Юлія Тимошенко відмовилась від курсу лікування. 

Підбиваючи підсумки візиту, Карл Макс Айнхойпл сказав: «Я переконаний, що українська сторона як і ми зацікавлена у відновленні здоров’я Юлії Тимошенко».