Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аудитори Харківщини обговорили Стратегію розвитку аудиту в України на 2012-2013 р.р.

Аудитори Харківщини обговорили Стратегію розвитку аудиту в України на 2012-2013 р.р.

Сьогодні в Харкові, в рамках проведених президентських економічних реформ, відбулося засідання Круглого столу аудиторів Харкова та Харківської області, на якому обговорювався проект Стратегії розвитку аудиту на 2012-2013 р.р. В рамках проведення Круглого столу зустрілися представники Аудиторської палати України, органів влади, керівники та власники аудиторських компаній Харківського регіону. На заході були розглянуті питання збільшення обсягу ринку аудиторських послуг; створення цінності суб'єктів аудиторської діяльності; забезпечення довіри суспільства аудиторській думці; підвищення ролі громадських організацій у питаннях розвитку аудиторської діяльності; забезпечення визнання українських аудиторів в країнах ЄС; законодавчих ініціатив Міністерства фінансів України у сфері аудиторської діяльності.

«Основне завдання аудиторської діяльності - це забезпечення соціальної стабільності в суспільстві. Довгий час ця роль аудиту не забезпечувалася. Зараз в Аудиторській палаті новий склад і це завдання новим складом визначається як першочергове. Ми дуже сподіваємося, що даний захід дозволить професійному співтовариству не тільки зрозуміти свою роль і завдання, але і знайти прихильників і тих, хто допоможе це реалізувати», - сказав заступник голови Аудиторської палати України, голова комісії із зовнішніх зв'язків та інформаційного забезпечення аудиторської діяльності Олексій Гачковський.

«Сьогодні в регіоні відбулася знаменна подія. Аудиторська палата України, в рамках підтримки економічних реформ Президента, провела круглий стіл, який дозволив показати всьому суспільству, особливо молоді, важливість аудиторської професії», - додала уповноважений представник Аудиторської палати України в Харківському регіоні Марина Табачковская.

Підсумком засідання Круглого столу стала резолюція учасників з підтримки запропонованої Аудиторською палатою України Стратегії розвитку аудиту на 2012-2013 р.р., на підставі якої надалі планується прийняти відповідну Програму на засіданні АПУ, яке відбудеться в травні 2012 року.