Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році в Харківській області стартує робота студентського бізнес-інкубатора

У 2012 році в Харківській області стартує робота студентського бізнес-інкубатора

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов, поточного року планується запустити проект зі створення студентського бізнес-інкубатора на базі Харківського національного університету радіоелектроніки. «Уже є попередні домовленості, зараз ведеться підготовча робота. Я думаю, що старт цього проекту буде оголошено після травневих свят у другій декаді травня. Проект передбачає розвиток підприємницьких ініціатив в IТ-сфері як в одному з найбільш перспективних на даний момент напрямів», - повідомив він.

Найближчим часом планується провести конкурсний відбір бізнес-ідей, за результатами якого буде створена група з 10-15 чоловік. Учасники групи зможуть прослухати спеціальну освітню програму, яка включає інформацію про ведення підприємницької діяльності, про самопрезентацію, розробку бізнес-планів, переговори з потенційними інвесторами, проектний менеджмент та інші аспекти підприємницької діяльності. Крім цього учасникам проекту буде надаватися організаційна підтримка у створенні їх власного бізнесу.

«Учасникам, які зареєструють своє підприємство, буде надаватися повне бухгалтерське, юридичне супроводження протягом як мінімум одного року. Ми будемо допомагати готувати проекти для участі в нашому конкурсі мікрокредитів і для презентації в рамках інвестиційного форуму, який відбудеться у вересні. Крім цього учасникам бізнес-інкубатора на першому етапі буде запропоновано працювати для отримання досвіду з підприємцями Харківщини, які потребують створення і просування своїх інтернет-представництв, створення баз даних і таке інше. Таким чином ми, з одного боку, забезпечимо реальними замовленнями бізнес-інкубатор, а з іншого боку, допоможемо підприємцям Харківщини», - розповів Денис Ткачов.