Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нагороджено переможців других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

Нагороджено переможців других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

Сьогодні відбулась урочиста церемонія нагородження переможців других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Ігри відбулись в Харківській області 5 – 8 квітня в номінаціях музичне виконавство на народних інструментах, хореографія народів світу, мистецтво читання, образотворче мистецтво, і цілком були присвячені українській народній творчості. Медалі та подарунки учням шкіл естетичного виховання вручав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

«Вдруге ми проводимо Дельфійські ігри і вдруге у цій залі збираються кращі з кращих – переможці Ігр. Харківська область неймовірно багата на таланти, які проявляються у якому б конкурсі чи фестивалі вони не брали участь. Я бажаю переможцям бути такими ж наполегливими, талановитими та чудовими завжди. Також від всіє душі дякую викладачам: тільки ваша самовіддана праця у вихованні дітей, розумінні їхніх талантів та надання їм можливості проявити себе дає нам всім задоволення бачити молодих виконавців на різноманітних конкурсах. Сподіваюся, що у вас вистачить сил знову і знову приводити сюди чергових переможців Дельфійськіх ігор», – зазначив він.

В Іграх взяли участь понад 416 учнів шкіл естетичного виховання Харківської, Полтавської, Сумської та Луганської областей. Творчі змагання проводилися в трьох вищих навчальних закладах міста: Харківському музичному училищі ім. Б.Н. Лятошинського, Харківському училищі культури та Харківському художньому училищі.

Довідка:
Дельфійські ігри офіційно з’явилися у 582 році до н.е. у Греції. Разом з Олімпійськими, Дельфійські (раніше мали назву – Піфійські) ігри були заборонені більш ніж 1600 років. Нова ера Дельфійських ігор, що стали світовим явищем, почалася лише у 2000 році, коли за участю 27 держав в Росії було проведено перші всесвітні Дельфійські ігри.

Перші Дельфійські ігри Слобожанщини відбулися у травні 2011 року на Харківщині й були присвячені 20-річчю незалежності України. У дев’яти номінаціях ігор взяли участь понад 450 учнів шкіл естетичного виховання Харківської та Полтавської областей віком від 11 до 16 років.