Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розроблено проект Інноваційного кодексу України

На Харківщині розроблено проект Інноваційного кодексу України

Як зазначив сьогодні в ході засідання круглого столу «Конкурентноспроможність Харківської області» заступник голови ХОДА Андрій Моченков, в рамках реалізації концепції регіональної інноваційної політики колективом Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого та Національної Академії правових наук України розроблено 2 законопроекти. «Вперше на пострадянському просторі розроблений проект Інноваційного кодексу України. Зараз стоїть питання про проведення слухань за участю великого кола науковців та практиків, щоб якомога швидше подати його на розгляд до Верховної Ради. Крім цього розроблений проект закону про Технополіс «П'ятихатки». Ми будемо проводити в квітні-травні слухання серед наукових кіл, практиків, експертів. Потім ми також плануємо вносити його на розгляд до Верховної Ради», - сказав Андрій Моченков.

За його словами, закон про Технополіс «П'ятихатки» є унікальним, тому що таких об'єднань сьогодні на території України немає.

«Ми розраховуємо, що саме такі інфраструктурні об'єкти притягнуть до нашої області велику увагу. Не дарма Технополіс «П'ятихатки» базується на території фізико-технічного інституту, який має свій бренд, який потужно працює в усьому світі. Ми плануємо за рахунок цього, а також використовуючи можливості на законодавчому рівні, залучати бізнес для роботи на цій території», - зазначив заступник керівника області.