Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На повному державному утриманні у соціальних закладах Харківщини мешкають 3105 громадян

На повному державному утриманні у соціальних закладах Харківщини мешкають 3105 громадян

Як повідомила сьогодні в ході засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА, член Наглядової ради Олена Захуцька, в системі соціального захисту населення області функціонують 18 будинків-інтернатів. З них за призначенням: 3 дитячих, 6 загального профілю, 9 психоневрологічного профілю.

«На цей час на повному державному утриманні у закладах мешкають 3105 громадян похилого віку, інвалідів, з яких 352 дитини-інваліда з розумовими вадами розвитку та психічними розладами. Необхідні умови для утримання підопічних забезпечують 1859 працівників, що в цілому задовольняє потребу в штатних одиницях. Головним завданням установ є надання якісних соціальних послуг та забезпечення належних умов для проживання, соціально-побутового обслуговування, медичної допомоги та реабілітаційних заходів підопічним, які перебувають на повному державному утриманні», - сказала Олена Захуцька.

За її словами, за рахунок усіх джерел фінансування в минулому році видатки на функціонування будинків-інтернатів склали 104,3 млн. грн., (загальний фонд – 76,2 млн. грн., пенсійні кошти – 22 млн. грн., гуманітарна допомога – 2,6 млн. грн., підсобне господарство – 2,2 млн. грн., капітальні ремонти 1,3 млн. грн.).