Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області дітям-сирітам та дітям, позбавленим батьківського піклування віком від 15 до 23 років надається тимчасове житло

У Харківській області дітям-сирітам та дітям, позбавленим батьківського піклування віком від 15 до 23 років надається тимчасове житло

Як повідомила сьогодні в ході робочої поїздки до Харківського обласного соціального гуртожитку заступник начальника Головного управління у справах сім'ї та молоді - начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, щорічно близько 400 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування випускаються з навчальних закладів: шкіл- інтернатів та ін. «Коли ця категорія дітей здобуває середню освіту, у них виникає питання забезпечення житлом. Якщо діти йдуть далі вчитися - їм надаються гуртожитки, де вони навчаються і живуть. Але є такий контингент дітей, 1/3 з 400 чоловік, тобто десь близько 130 дітей, яким потрібна допомога держави, допомога області, тому що у них або відсутнє житло або воно потребує відновлення», - сказала Лариса Козлова.

Тому, пояснює вона, в 2008 році і було ухвалено рішення про створення Харківського обласного соціального гуртожитку, де діти можуть проживати від 1 до 3 років.

«За 4 роки в цьому гуртожитку побувало 78 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Основне завдання гуртожитку - надання житла. Тут може одночасно перебувати 30 дітей, не більше 3 років. За цей час наше спільне завдання забезпечити цих діток житлом, працевлаштувати їх або надати право на навчання», - зазначила заступник начальника Головного управління у справах сім'ї та молоді - начальник управління сім'ї та молоді ХОДА.