Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До лікування Юлії Тимошенко можуть бути залучені фахівці провідних вітчизняних і зарубіжних клінік

До лікування Юлії Тимошенко можуть бути залучені фахівці провідних вітчизняних і зарубіжних клінік

Для проведення курсу стаціонарного лікування для колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за межами Качанівської колонії була запропонована Центральна клінічна лікарня «Укрзалізниці» в Харкові. За інформацією першого заступника міністра охорони здоров'я України Раїси Моїсеєнко, для надання медичної допомоги Юлії Тимошенко в ЦКБ також можуть бути залучені фахівці провідних вітчизняних і зарубіжних клінік.

«Ми проводили скринінг різних лікувальних установ. Зокрема, тут, в місті Харкові, розташована провідна наукова установа Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І. Ситенко. Там чудові методики, але ми добре розуміємо, що установа знаходиться в старій будівлі. Вони готові забезпечити лікування усіма необхідними методами і надають таку допомогу практично десяткам тисяч пацієнтів щорічно, але не можуть створити такі умови, як залізнична лікарня. ЦКБ крім відповідних умов має відмінну медичну базу, хороші кадри, підготовлену команду, спеціалізований центр. Ми ухвалили рішення, що будемо залучати до центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» фахівців інституту для впровадження всіх необхідних методів лікування», – повідомила вона.

У свою чергу головний лікар ЦКБ Михайло Афанасьєв підкреслив, що лікарня співпрацює з кращими вітчизняними і зарубіжними клініками і має можливість у разі необхідності проводити теле -та Інтернет-конференції за участю будь-яких фахівців.

«Я прошу не розглядати тільки лікарський склад нашого лікувального закладу. Ми працюємо з Міжнародною медичною комісією Міністерства охорони здоров'я, в яку включені дуже шановані нами медики, з цілим рядом інститутів Академії медичних наук України, маємо зв'язки із зарубіжними клініками. Ще одна особливість нашої лікарні – ми практикуємо телемедицину і маємо прямий зв'язок з університетською клінікою м. Фрайбург у Німеччині, яка надає нам консультативну допомогу», - заявив головлікар.