Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спрощення митних процедур дасть можливість громадянам України і Росії перетинати кордони без труднощів

Спрощення митних процедур дасть можливість громадянам України і Росії перетинати кордони без труднощів

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, дуже важливо, щоб під час проведення Євро-2012 і після нього, всі митні процедури були настільки легкі і доступні для громадян України і Росії, щоб вони не відчували жодних труднощів при перетині кордону. Для цього, в першу чергу, необхідно спростити проходження митних процедур та впровадити спільний контроль.

«Є надія на те, що незабаром в пункті пропуску «Шебекіно», реконструкцію якого закінчує російська сторона, буде здійснюватися спільний контроль. На контролі питання по пункту пропуску «Плетенівка». Зокрема, завдання влади спільно зі Службою автомобільних доріг забезпечити транспортний коридор, тобто реконструкцію дороги від пункту пропуску «Плетенівка» до Окружної дороги», - сказав Василь Хома.

Також він зазначив, що важливим питанням є режим роботи пункту пропуску «Олександрівка», який зараз працює в режимі місцевого пункту пропуску. У подальшому його планують перевести в режим міждержавного, що дозволить розвантажити пункт пропуску «Гоптівка». Тим самим під час проведення Євро-2012 направити деякі потоки транспортних засобів в цей пункт пропуску.