Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителям Харківської області повернули 5,5 млн.грн податку

Жителям Харківської області повернули 5,5 млн.грн податку

В податкові служби в 2011 році від жителів Харківщини, які вирішили скористатися правом на податкову знижку, надійшло 7814 декларацій. Їм повернуто податок у сумі 5,5 млн. гривень. Про це повідомив 28 березня під час семінару «Особливості декларування доходів фізичних осіб в 2012 році» головний державний податковий ревізор, інспектор Державної податкової служби у Харківській області Дмитро Тарасов. Організатором семінару виступили Головне управління економіки ХОДА та Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва. За словами експерта, за підсумками деклараційної кампанії 2011 року в Державну податкову службу в Харківській області надійшло 31612 декларацій, у тому числі 23370 - від громадян, які в 2010 році отримали доходи, що підлягають обов'язковому декларуванню та додатковому оподаткуванню. 

До бюджету надійшло 22,2 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 3,9 млн. гривень більше у порівнянні з попереднім роком.
«Метою декларування доходів є не тільки збір додаткових платежів до бюджету, а й повернення платникам певної суми податку, як податкової знижки, передбаченої Податковим кодексом», - зазначив Дмитро Тарасов.
Платник податків має право отримати податкову знижку, якщо протягом звітного податкового року він оплатив навчання у вищому навчальному закладі (безпосередньо за себе або своїх дітей), оплачував відсотки за іпотечним кредитом, страхував себе або членів своєї сім'ї, платив внески у недержавні пенсійні фонди, оплачував допоміжні репродуктивні технології.