Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Договір соціального партнерства між ХОДА, Харківською міською радою та дельфінарієм «Немо» пролонговано до кінця 2012 року

Договір соціального партнерства між ХОДА, Харківською міською радою та дельфінарієм «Немо» пролонговано до кінця 2012 року

Як повідомила сьогодні заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Галина Сіроштан, договір соціального партнерства між ХОДА, Харківською міською радою та дельфінарієм «Немо» пролонговано до кінця 2012 року. «Це один з кроків з впровадження соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Ми плануємо і в подальшому співпрацювати з дельфінарієм, тому що багато дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, потребують дельфінотерапії, і вона приносить величезну користь цим дітям», - зазначила Галина Сіроштан.

За її словами, в структурі первинної інвалідності серед дітей питома вага дітей з ДЦП складає більше 20%.

«Тих заходів, які проводилися в області в рамках нормативних наказів, які є в галузі охорони здоров’я, і рекомендацій наших спеціалістів, було недостатньо для того, щоб досягти певного результату в лікуванні цих дітей. Тому ХОДА вирішила створити програму дельфінотерапії на території Харківщини, яка стала першою подібною програмою в Україні.

Півтора роки тому голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та керівництво дельфінарію підписали договір про соціальне партнерство. Згідно з ним 25 дітей з області та 25 дітей з м.Харкова щороку безоплатно проходять курси дельфінотерапії. За час дії договору пройшли лікування майже 100 дітей», - розповіла Галина Сіроштан.

Як зазначила керівник центру дельфінотерапії Олена Кушнірська, стан дітей, які проходять курси дельфінотерапії, обов'язково поліпшується. Дельфінотерапія включає в себе кілька складових. Основна частина - ультразвукове вплив, який від дельфінів виходить постійно. Також вона включає в себе віброакустичний вплив (спів дельфінів); гідромасаж шкіри і внутрішніх органів під час плавання з дельфінами; рефлекси терапевтичного впливу і т.д.