Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У першу чергу будуть ремонтуватися і оснащуватися Будинки культури в тих районах, які активно займаються розвитком культурної сфери

У першу чергу будуть ремонтуватися і оснащуватися Будинки культури в тих районах, які активно займаються розвитком культурної сфери

Сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Євген Савін звернув увагу керівників районних адміністрацій на необхідність максимального використання бюджетних коштів у сфері культури, а також залучення позабюджетних асигнувань у цю галузь. «Якщо в деяких районах не використовуються повністю навіть ті кошти, які виділяються за формульним розрахунком Міністерства фінансів на культурну сферу, то нам потім дуже складно обгрунтовувати субвенції, які ми видаємо на заклади культури. Тому я попереджаю: ті райони, де будуть великі мінуси за формульним розрахунком, ми змушені будемо ставити в кінець списку при розподілі субвенцій. Всі ми ратуємо за культуру, цього від нас вимагає населення: щоб будинки культури були відремонтовані, оснащені технікою, опалювалися. Тому нам потрібно спільними зусиллями працювати над вирішенням цієї проблеми», - підкреслив Євген Савін.

За його словами, вже найближчим часом буде завершено роботу з приведення в порядок районних Будинків культури у всіх районах Харківської області. У той же час проводяться ремонти, закуповується обладнання і для сільських БК, якщо місцеве керівництво також активно працює в цьому напрямку.

«У першу чергу ми працюємо над районними Будинками культури, а також селищними та сільськими в тих населених пунктах, де проживає велика кількість людей. Але є такі випадки, коли в ремонті сільського клубу пайову участь беруть місцеві сільгоспвиробники, інші підприємці, активно працює місцеве керівництво. Звичайно, в такій ситуації ми йдемо їм назустріч. Що стосується районних Будинків культури, то ми в цьому році повинні закінчити цей етап і підемо на другий рівень», - повідомив заступник глави області.