Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним із пріоритетних завдань по активізації розвитку Харківщини є поліпшення матеріально-технічного стану закладів культури

Одним із пріоритетних завдань по активізації розвитку Харківщини є поліпшення матеріально-технічного стану закладів культури

Незадовільний матеріально-технічний стан закладів культури є основною проблемою галузі культури, і саме її поліпшення останні роки визначено пріоритетним напрямком серед завдань по активізації розвитку Харківської області. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради сказав начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

За його словами, на сьогодні 95% будівель закладів культури на селі потребують ремонту, майже 50% опалювальних систем перебуває в неробочому стані, більш 80% приміщень клубів на селі опалюється тільки під час проведення заходів.

«Важливим завданням є проведення капітального ремонту споруд РБК, які є методичними центрами, що запроваджують кращий досвід роботи сільських клубів та забезпечують потреби сільського населення у культурному дозвіллі, не зважаючи на те, що за останні роки на проведення капітальних ремонтів РБК залучено 2 млн. 300,0 тис. грн., потрібно ще майже 20 млн. грн. Для повноцінного функціонування закладів культури потрібно провести 416 капітальних ремонтів, 643 поточних ремонтів, відновити роботу 437 недіючих опалювальних систем, на що потрібно майже 150 млн. грн.», - зазначив Дмитро Кузнєцов.