Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обмін досвідом спеціалістів між Харківською областю і Литовською Республікою допоможе вивести медицину регіону на новий рівень

Обмін досвідом спеціалістів між Харківською областю і Литовською Республікою допоможе вивести медицину регіону на новий рівень

Про це сьогодні,підводячи підсумки зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Пятрасом Вайтекунасом і представниками литовської медичної клініки «Кардіоліта», сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Ми сьогодні з великим задоволенням зустрілися з представниками Литовської Республіки. У Харківській області вже створені хороші матеріально-технічні умови в лікарнях для того, щоб можна було реалізувати професійний потенціал лікарів. У нас хороший рівень підготовки фахівців, однак вони не завжди володіють надсучасними методиками, які є в інших державах. Литовська Республіка ще з часів Радянського Союзу славилася високим рівнем надання перинатальної та кардіологічної допомоги. На сьогодні ми запросили не тільки дипломатів, а і фахівців охорони здоров’я для того, щоб в перспективі заключити угоду співпраці між нашими перинатальними центрами і заключити угоду на освоєння нових методик в кардіології і кардіохірургії», - зазначив він.

За словами Ігоря Шурми, фахівці, які приїхали з Литви ознайомляться з матеріально-технічною базою, щоб зрозуміти чи харківські умови та медична техніка дозволять запровадити інноваційні підходи, які сьогодні використовуються в Литві.

«Ми дуже розраховуємо, що наші фахівці зможуть поїхати в литовські перинатальний і кардіологічний центри, аби побачити як розвиваються саме ці галузі медичної науки. Якщо нам вдасться налагодити співпрацю, то багато людей, які сьогодні потерпають від кардіологічних хвороб і багато новонароджених дітей і матерів, які народжують або мають народити, отримають додаткові шанси зберегти своє здоров’я», - додав заступник голови ХОДА.