Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сьогоднішній день в Харківській області не стоїть питання про відпустки вчителів за власний рахунок

На сьогоднішній день в Харківській області не стоїть питання про відпустки вчителів за власний рахунок

22 березня у приміщенні Нововодолазької райдержадміністрації відбулася робоча зустріч керівників навчальних закладів району, вчителів та членів профспілки освіти і науки, де були присутні голова Харківської обласної профспілкової організації працівників освіти і науки України Лідія Дулуб, начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, голова Нововодолазької РДА Світлана Ротач, голова Нововодолазької районної ради Олег Агапов та начальник районного відділу освіти Лілія Іваненко. Приводом для зборів стала телеграма голови профспілкової організації педагогічних працівників Нової Водолаги Ірини Цяцьки на ім’я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна зі скаргою на стан справ у освітній сфері району.

Як було з’ясовано, тиску з боку адміністрації на педагогічні колективи шкіл не було, і питання про масове відправлення вчителів у відпустки за власний рахунок не стоїть. Як зазначили в ході зборів керівники навчальних закладів Нововодолажчини, станом на момент проведення наради жоден з педагогічних працівників взагалі не був відправлений у відпустку за власний рахунок. Також представники педагогічних колективів підкреслили, що ніхто не уповноважував Ірину Цяцьку висловлювати думку всіх педагогічних працівників району, та підтримки у директорів освітніх закладів голова місцевої профспілки не має. 

За словами Світлани Ротач, ситуація у районі повністю керована. Є порозуміння між педколективами та райдержадміністрацією.

Начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал так прокоментував ситуацію: «На сьогоднішній день не стоїть питання про відпустки вчителів за власний рахунок, таких прецедентів не було. Ані адміністрація, ані будь-хто з керівництва відділів освіти не може примушувати писати заяви про такі відпустки. Не було навіть мови про тиск з боку адміністрації на педагогічний колектив. Ініціатива, виявлена з боку голови профкому, не була обґрунтована, що підтвердили директора шкіл, лідери профспілкового руху та рядові вчителі».

Теги