Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, поступово зменшується

У Харківській області кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, поступово зменшується

На 1 січня 2012 року на території Харківської області в різних формах виховання перебувало 4 тис. 890 дітей. У порівнянні з минулим роком, ця цифра на 154 дитини менше. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.

«Якщо проаналізувати якісну складову, то потрібно відзначити, що як і в минулі роки, 75% цієї категорії складають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. У зв’язку з цим виходить одна з перших соціальних ініціатив Президента України. А саме, збільшення уваги стосовно тих сімей, в яких виховуються діти. Особливо, якщо ці сім’ї відносяться до категорії сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах», - зазначила Тетяна Печерських.

За її словами, для того, щоб такі сім’ї не відмовлялися від дитини, в області проводиться певна робота. Зокрема, на території області працює 7 закладів для дітей соціально-незахищеної категорії, в яких можна створити умови для тимчасового перебування дитини, щоб потім повернути дитину до сім’ї.