Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбулася ІV Школа з обміну досвідом Центрів гендерної освіти ВНЗ України

В Харкові відбулася ІV Школа з обміну досвідом Центрів гендерної освіти ВНЗ України

16-18 березня Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, Харківським обласним гендерним ресурсним центром за підтримки Регіонального Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні проведено ІV Школу з обміну досвідом Центрів гендерної освіти ВНЗ, в якій взяли участь співробітниці та співробітники Центрів м. Харкова, Житомира, Тернополя, Сум, Донецька. Під час заходу було підбито підсумки проекту «Створення Центру ґендерної освіти – перший крок до ґендерно-чутливого ВНЗ», презентовано Всеукраїнську мережу Центрів ґендерної освіти ВНЗ та її сайт, створений на волонтерських засадах активістами Центру гендерної освіти ХНУРЕ, проект Концепції гендерно-чутливого вищого навчального закладу, окреслені стратегічні напрями подальшої спільної діяльності.

Для учасників Школи було проведено майстер-клас з використання настільної гри «Стоп насильству!», презентовано нові інформаційно-методичні видання та навчальні відео - матеріали Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН «Ґендер у нашому житті», «Ґендер на роботі та в бізнесі», «Насильство в сім’ї», «Ґендерні стереотипи у ЗМІ».
Найбільшу активність учасники та учасниці виявили під час Work-shop «Спільна скарбничка: знахідки, можливості та ресурси Центрів гендерної освіти», під час якої вони презентували свої творчі ідеї та проекти щодо подальшої співпраці.