Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства Харківщини постійно відчувають дефіцит висококваліфікованих робочих кадрів

Підприємства Харківщини постійно відчувають дефіцит висококваліфікованих робочих кадрів

Про це повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо директор Харківського регіонального центру зайнятості Володимир Міненко. «Підприємства Харківщини постійно відчувають дефіцит робочих кадрів, так було у самий пік кризи і є зараз, коли держава поступово виходить із кризової ситуації. У будь-якому разі потребуються висококваліфіковані токарі, налагоджувальники верстатів з програмним керуванням, свердлувальники, шліфувальники, фрезерувальники і таке інше. Робітники цих спеціальностей зараз дуже необхідні на провідних ринкоутворюючих підприємствах, тобто тих, які дають левову частку доходу і в бюджет області, і в бюджет країни», – зазначив він.

Регіональний центр зайнятості пропонує професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації та співпрацює з провідними підприємствами Харківщини для того, щоб максимально задовільнити їх потребу. Як повідомив Володимир Міненко, підготовка фахівців ведеться безпосередньо на робочому місці.

«В минулому році майже на 9 млн. грн. були укладені договори на професійне навчання, в першу чергу з ринкоутворюючими підприємствами. Ми готуємо фахівців безпосередньо на робочому місці, і це дає можливість максимально ефективно використовувати ті кошти, які ми витрачаємо, і людина залишається працювати на цьому підприємстві. Це вигідно як роботодавцю, так і людині, яка шукає роботу», – підкреслив він.