Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні

Сьогодні у Будинку Рад відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні паном Троєм Лулашником. Під час зустрічі були обговорені можливості двостороннього співробітництва між Харківською областю та Канадою. У заході також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко.

«Я радий Вас вітати в столиці Слобожанщини - місті Харкові. Хочу підкреслити, що Харків по праву носить звання студентської столиці нашої країни. В залежності від різних часових періодів у нас займається від 250 до 300 тис. студентів щорічно. Ми готуємо фахівців не тільки для України, але у нас навчається ще й досить велика кількість іноземних студентів. Харків ще з часів Радянського Союзу визнаний науковий центр. У нас 11 науково-дослідних інститутів працюють від Національної Академії Наук України. Якщо додати сюди ще й велику кількість промислових підприємств, то все це нам дає незаперечні переваги перед іншими регіонами нашої країни в людському потенціалі», - з такими словами звернувся Михайло Добкин до Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні.

«Мені приємно представляти Канаду в Україні, тому що я вважаю, що є багато речей, які ми могли б робити разом, стосовно чого ми могли б співпрацювати. В нас є дуже багато спільного, включаючи історію. Канада і Україна ведуть переговори про угоду про вільну торгівлю. Я дуже сподіваюся, що коли ця угода буде підписана, вона стане локомотивом для подальшого розвитку торгівлі. Крім того, я вважаю, що між нашими країнами є багато чого спільного з точки зору бізнесу і промисловості. Це і важке машинобудування, і сільське господарство, і інформаційні технології . В цьому ми могли б розвивати нашу співпрацю», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні пан Трой Лулашник.