Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємствам, які заборгували за газ великі суми, буде обмежено газопостачання

Підприємствам, які заборгували за газ великі суми, буде обмежено газопостачання

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, згідно з вимогою НАК «Нафтогаз України», будуть обмежуватися поставки газу тим підприємствам і організаціям, які заборгували за газ великі суми грошей.

«НАК «Нафтогаз України» вимагає обмежити споживання газу. Це значить, на 15-20% необхідно буде знизити споживання газу усіма теплопостачальними підприємствами, які мають борги. У нас на сьогоднішній день дуже великі борги у підприємств та установ, які фінансуються з державного бюджету. У першу чергу це Міністерство оборони, Міністерство освіти, Мінагропромполітики, пенітенціарна система. З ними ми будемо працювати. Але хочу підкреслити, що обмеження споживання газу - це не відключення, котельні не зупиняться, вони просто будуть отримувати меншу кількість газу під меншим тиском. І якщо раптом ситуація зміниться і вони почнуть платити вчасно, поставки повернуться до звичайних норм. Нам дали термін тиждень», - повідомив Валентин Дулуб.

Також перший заступник глави області підкреслив, що лікарням та установам соціальної сфери поставки газу обмежуватися не будуть.