Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток промисловості і впровадження інновацій - це пріоритетні завдання для Харківської області

Розвиток промисловості і впровадження інновацій - це пріоритетні завдання для Харківської області

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками засідання Харківського обласного Громадської гуманітарної ради заступник голови ХОДА Андрій Моченков, свої завдання як заступника глави області він бачить насамперед у ліквідації заборгованості по заробітній платі на підприємствах регіону, розвитку промисловості в цілому, а також впровадженні інновацій у всіх галузях економіки.

«Основне завдання, яке поставив переді мною Прем'єр-міністр України та губернатор Михайло Добкін - це зниження заборгованості по зарплаті на промислових підприємствах. Середньострокові завдання пов'язані зі створенням умов для підприємств, щоб вони могли працювати з прибутком. Що стосується довгострокових завдань, то вони пов'язані з інноваціями, впровадженням наукових розробок вузів і наукових інститутів. Основна задача не тільки зберегти машинобудування і науку, які залишилися від Радянського Союзу, а й поставити її на сучасне русло, коли наука чітко пов'язується з виробництвом і є можливість виробляти вже більш інноваційну продукцію», - підкреслив Андрій Моченков.

За його словами, щодо інноваційного розвитку Харківської області вже є ряд напрацювань, які дозволять значно прискорити впровадження новітніх наукових розробок у роботу підприємств регіону.

«Сьогодні вже напрацьовано створення наукового парку на базі «ФЕД», технопарк «Слобожанщина», технополіс «П'ятихатки» - це ті елементи, які дозволяють створювати інноваційну політику в області. Зараз необхідно розробити комплексну програму саме кластера інноваційного машинобудування, де чітко прописується, за яких умов ми зможемо створити нове машинобудування на базі існуючих підприємств, щоб вони могли випускати інноваційну продукцію, яка була б затребувана в Європі та Азії», - заявив заступник глави області.