Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році середній рівень фінансування за всіма програмами соціально-економічного розвитку Харківщини був в районі 70%

У 2011 році середній рівень фінансування за всіма програмами соціально-економічного розвитку Харківщини був в районі 70%

Про це повідомив сьогодні під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. «Минулого року ми не реалізували всі програми, які прописували. Їх всі просто неможливо реалізувати. Тому що ми завжди ставимо перед собою дуже амбітні цілі з запасом. Існують певні пріоритети, ми їх вибираємо. Ми точно не знаємо бюджетні можливості на початку року на весь поточний рік, тому намагаємося дати об'єкти з запасом для того, щоб у разі перевиконання якихось бюджетних речей у нас була можливість швидко відреагувати і ввести в експлуатацію той чи інший об'єкт. Але середній рівень фінансування за всіма програмами соціально-економічного розвитку був в районі 70%. Це досить високий показник», - сказав він.

Також, Сергій Авершин зазначив, що жоден об'єкт не постраждає від того, що наприкінці року певні кошти були повернуті в державну казну.

«У цьому році Харківська область повернула значно більше коштів, які були призначені на реалізацію програм. Але це не просто повернені гроші. Ці кошти ми оформили як кредиторську заборгованість. Справа в тому, що до кінця року інтенсивність платежів різко зростає і державне казначейство, перебуваючи в Києві, стикається з певними проблемами. Вони не можуть забезпечити 100% оплату всіх речей, які накопичилися. Точно те, що в першому кварталі всі кошти будуть повернуті до Харківської області назад. Тобто, жоден об'єкт не постраждає з приводу того, що якась копійка пішла з території Харківської області», - зазначив начальник Головного управління економіки ХОДА.