Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За ініціативою Президента України щодо модернізації сфери соціального забезпечення стоїть упорядкування системи надання пільг

За ініціативою Президента України щодо модернізації сфери соціального забезпечення стоїть упорядкування системи надання пільг

«Після оголошення соціальних ініціатив Президента України, зокрема, щодо модернізації сфери соціального забезпечення, отримає реальну можливість бути втіленою в життя пропозиція Харківської області стосовно надання адресної цільової допомоги людям, які мають право на пільговий проїзд в комунальному транспорті», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, цілий ряд підприємств потерпає від надання пільгових послуг. Наприклад, через це мав проблеми з виплатою зарплати та сплати внесків до Пенсійного фонду харківський «Міськелектротранс».

«Суть проблеми полягала у тому, що комунальний транспорт, як правило, перевозить людей пільгового контингенту. Держава повинна компенсувати вартість перевезення пільгового контингенту, але насправді компенсується не більше 25-30%.

Потрібно визначати суму матеріальної допомоги кожному пільговику, а людина, яка отримає кошти, може використовувати їх на свій розсуд. Але кожен буде зобов’язаний платити за проїзд у транспорті. Це абсолютно інший формат взаємовідносин людей, які мають право на пільгу і підприємств, які надають послуги», - підкреслив Ігор Шурма.