Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведеться робота з врегулювання відносин між молокопереробними підприємствами та селянами

На Харківщині ведеться робота з врегулювання відносин між молокопереробними підприємствами та селянами

Як повідомив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в області найближчим часом буде активізовано роботу щодо врегулювання непорозумінь між молокопереробними підприємствами та селянами, які здають молоко на переробку. У першу чергу мова йде про закупівельну ціну. «Ми в п'ятницю плануємо провести нараду з переробниками молока і усіма відповідальними чиновниками, які так чи інакше впливають на ситуацію з реалізації молока. Для багатьох сімей в селі це чи не єдине джерело доходу, і залишати ситуацію невирішеною ніхто не збирається. Ми сьогодні вивчаємо цю проблему, намагаємося знайти пропозиції, які влаштували б і представників бізнесу, і населення, яке здає на переробку молоко», - підкреслив глава області.

За його словами, на даний момент основною претензією селян до молокозаводів залишається низька закупівельна ціна, оскільки проблема боргів за прийняте молоко, яка була актуальна на Харківщині ще на початку 2010 року, на даний момент вже вирішена. У цьому питанні необхідно знайти компроміс між двома сторонами, - підкреслив Михайло Добкін.

«Ми будемо вести серйозну і навіть жорстку розмову з переробниками молока на предмет того, чи варто нам серйозно включатися в цю проблему із залученням антимонопольного комітету та інших структур, які від імені держави простежили б, чесно чи нечесно ведеться конкурентна гра на цьому полі. Хотілося б, щоб все-таки ті люди, які вже давно зарекомендували себе як порядні підприємці, з невеликою нашою допомогою знайшли такий вихід з цієї ситуації, коли всіх все буде влаштовувати - і тих, хто молоко здає, і тих, хто його переробляє» , - зазначив голова ХОДА.