Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ініціативи Президента щодо підвищення соціальних стандартів повинен почути кожен чиновник та управлінець на місцях

Ініціативи Президента щодо підвищення соціальних стандартів повинен почути кожен чиновник та управлінець на місцях

«Президент України Віктор Янукович озвучив ініціативи, які стосуються структурних змін в соціальній сфері. Цілком зрозуміло, що не може надалі існувати в державі ситуація, коли кожен четвертий-п’ятий громадянин має право на пільги. Держава визначає рівень соціальних гарантій відповідно до розвитку економіки та своїх фінансових можливостей. Дуже часто ми були свідками того, що українське суспільство ставало заручником популістської риторики. Ухвалені у свій час закони, які не мають сьогодні зворотної сили, стали непосильним тягарем для бюджету України, оскільки соціальних гарантій надавалося більше, ніж це може дозволити державний бюджет», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Але, за словами заступника голови ХОДА, лише один Президент не може змінити ситуацію, тому дуже важливо, щоб ініціативи Президента почув кожен службовець, адже дуже часто буває велика прірва між ідеями, які генерує та чи інша людина, і безпосередніми виконавцями.

«Ініціативи Президента в першу чергу направлені до чиновників, управлінців, які працюють в соціальній сфері. Саме вони повинні чітко знати проблеми, які існують в українських родинах. До тих пір, поки чиновники не будуть контактувати з людьми, чути їх проблеми, дуже важко сподіватися на об’єктивний аналіз стану справ в державі і на відповідну реакцію з боку влади.

Тому, висловлюючи думку стосовно поновленні довіри суспільства до державної політики, Президент в першу чергу звернувся до чиновників, щоб вони максимально активно працювали з людьми. Без безпосереднього спілкування з громадою неможливо буде повернути довіру людей до влади», - підкреслив Ігор Шурма.