Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2014 році Україна має гідно відсвяткувати 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

У 2014 році Україна має гідно відсвяткувати 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

У 2014 році Україна має на високому рівні відсвяткувати 200-річний ювілей від дня народження Тараса Шевченка. Про це заявив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі під час вручення цьогорічних Шевченківських премій – інформує прес-служба Глави держави.

«Справою честі кожного українця є належне відзначення в 2014 році 200-літнього ювілею Тараса Григоровича Шевченка», - наголосив Президент. Він нагадав, що вже створені робочі групи, які найближчим часом мають запропонувати програму заходів у рамках відзначення ювілею поета.

«Масштаб події такий, що ми не можемо дозволити собі обмежитися кількома днями чи навіть місяцем Шевченка. Мусимо думати про рік Шевченка в Україні та світі», - наголосив Віктор Янукович.

Президент зокрема акцентував увагу на важливості розробки комплексної програми презентації постаті Шевченка Україні та світові. Сьогодні, зазначив він, в Україні є понад 100 музеїв Великого Кобзаря, трохи менше десяти таких закладів діє в інших країнах світу.

«Безумовно, у 2014 році всі вони мають стати послами Шевченкового слова, що відкриватиме світові не лише геніальну постать Кобзаря, але й Україну», - переконаний Глава держави.

У цьому контексті він ще раз наголосив на соціальній відповідальності бізнесу перед культурою - адже завдання такої ваги складно виконати лише за рахунок бюджетних коштів.

«Вже сьогодні мусимо думати про активне залучення до наших планів бізнесу. Я сподіваюсь, вони мене почують», - сказав Президент.