Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тарас Шевченко - символ патріотизму і боротьби за свободу свого народу

Тарас Шевченко - символ патріотизму і боротьби за свободу свого народу

«Сьогодні Тарас Шевченко дійсно є символом патріотизму, боротьби за свободу свого народу. Це людина, яка незважаючи ні на що завжди пам'ятала про Україну, і вся його творчість пронизана українським побутом, життям народу. Це справжній приклад того патріотизму, який не потрібно чимось оплачувати, оскільки він буде оплачений любов'ю народу за те, що ти робив для нього», - зазначив сьогодні після покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

За його словами, роль Тараса Шевченка у формуванні самосвідомості українського народу в нинішній час не тільки збереглася, а й посилилася, бо з кожним роком особистість Тараса Шевченка стає все величніше.

«Ми все більше розуміємо цю людину, патріота, який, де б він не був, весь час думав і писав про Україну. Народившись в кріпацькій сім'ї, Тарас Шевченко став видатним художником, письменником, поетом - це дано тільки неординарної особистості. Безумовно, він став таким, тому що весь був пронизаний життям людей. Він сам вийшов з народу, хотів бути вільним, і хотів, що б вільним був його народ», - підкреслив Валентин Дулуб.