Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївському районі вперше в області реалізовані 2 пілотних проекти з модернізації систем теплопостачання

У Зміївському районі вперше в області реалізовані 2 пілотних проекти з модернізації систем теплопостачання

Як повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, в Зміївському районі вперше в області реалізовані 2 пілотних проекти з модернізації систем теплопостачання с. Бірки та м.Зміїв. «Такі проекти реалізуються далеко не у всіх регіонах Україні. Область і Зміївський район в цьому є піонерами. Одне з найголовніших завдань, які стоять перед нами, впровадити якомога більше енергозберігаючих технологій. Саме на це спрямована зараз політика уряду та облдержадміністрації. Сьогодні ми можемо економити на одній котельні в Змієві близько 1,5 млн.грн. і близько 0,5 млн.грн. в Бірках. Це говорить про те, що ми досягли своєї мети», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, такі суми зекономлених коштів - це дуже серйозний результат, враховуючи, що ніхто з регіонів України не може похвалитися тим, що після установки нового дорогого устаткування тарифи не виросли, а знизилися.

Валентин Дулуб також повідомив, що вартість установки котельні в Змієві склала 3,7 млн.грн., в Бірках - 1,4 млн.грн. Кошти були виділені з держбюджету. У Змієві співфінансування з місцевого бюджету склало 460 тис. грн., в Бірках - 163 тис.грн.