Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід Ізраїлю у розвитку молочного тваринництва і овочівництва може бути реалізований і в Харківській області

Досвід Ізраїлю у розвитку молочного тваринництва і овочівництва може бути реалізований і в Харківській області

Як повідомила сьогодні в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Олена Кулик, харківська делегація нещодавно відвідала сільгоспвиставку в Ізраїлі, на якій у харківських аграріїв була можливість вивчити підходи та досвід у веденні молочного тваринництва і т.д.

«Для нас найбільше було те, що на прикладі і побудові ізраїльської моделі ведення аграрного виробництва, це тільки кластерні підходи, які нам дають можливості вивчити досвід, зокрема, молочного тваринництва. Надалі застосувати це з чіткою вибудуваною системою, коли всі суб'єкти господарювання пов'язані між собою в плані конкуренції та надання їм допомоги.

Величезне враження справив той системний підхід ізраїльських фахівців у розвитку аграрного бізнесу. В основі глибокого аналізу покладено комп'ютерний підхід, розробка програм. Всі технології, які ми подивилися в плані молочного тваринництва, виробництва овочів, дуже цікаві для нашої області. Безумовно, вони можуть бути застосовані і в нашій області, але тільки за допомогою системного аналізу і підходу», - зазначила Олена Кулик.