Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 31 березня 2012 року триває Всеукраїнська акція „Моральний вчинок"

До 31 березня 2012 року триває Всеукраїнська акція „Моральний вчинок"

12 жовтня 2011 року Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України оголосила початок Всеукраїнської акції „Моральний вчинок", яка триватиме до 31 березня 2012 року. Акція покликана популяризувати духовні та моральні надбання; консолідувати зусилля, спрямовані на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце у цивілізованому світі; сприяти формуванню громадянської позиції, соціально-правової активності учнівської та студентської молоді, створення сприятливих умов для проведення в Україні Евро-2012.

Конкурс проводиться на добровільних засадах серед п'яти вікових категорій за напрямами: для учнів 1-4 класів – екологічний; для учнів 5-9 класів – соціальний; для учнів 10-11 класів, професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів – культурологічний.

Учасник спільно з батьками і педагогами має обрати відповідно до своєї вікової категорії суспільно значущий проект, реалізувати його та надіслати творчий звіт про виконання – це може бути аматорський фільм, авторська або колективна журналістська робота, дитяча стіннівка, фоторепортаж, або будь-яка інша форма, що ознайомить з результатами впровадження проекту.

Реалізація проектів буде висвітлена в засобах масової інформації, а найкращі – розміщені на: 
• сайті Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі www.moral.gov.ua;
• Інтернет-порталі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України www.osvita.com;
• сайті Інституту інноваційних технологій і змісту освіти www.iitzo.gov.ua.

У минулому році з ініціативи комісії було проведено перший Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок», який одержав широку підтримку школярів, студентів та педагогічної громадськості. На конкурс надійшло більше 2 тисяч робіт. 

Теги