Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» планується реалізувати до кінця 2014 року

Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» планується реалізувати до кінця 2014 року

Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» планується реалізувати до кінця 2014 року. Про це повідомила під час брифінгу за підсумками відвідування Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

«Наскільки реалізований проект, якщо з 27 перинатальних центрів ми на сьогоднішній день готові відкрити 4? Це значить, що поки він реалізований лише на 1/6. Ми сподіваємося, що темпи реалізації будуть вище. Сьогодні ми будемо говорити про готовність та проблеми в підготовці з представниками тих регіонів, де цей проект має реалізовуватися в цьому році. Ми розраховуємо, що фінансові можливості державного бюджету будуть розширені, що місцеві ради будуть виходити на той рівень співфінансування, що ми закладали в Концепцію перинатальних центрів, і ми сподіваємося, що ініціатива Президента України по створенню опікунських рад допоможе залучити і увагу, і фінансові ресурси місцевих меценатів, які допоможуть нам вирішити це завдання швидше. Все буде залежати, в першу чергу, від фінансових ресурсів. У Концепції це планувалося зробити до кінця 2014 року», – заявила вона.

На думку першого заступника міністра охорони здоров'я Раїси Моісеєнко, в майбутньому процес буде йти швидше, тому що на поточний момент розроблені нормативи і покладена основа створенню мережі обласних перинатальних центрів.

«Ці роки були витрачені на надзвичайно важливе завдання: була спільно з міжнародними експертами відпрацьована нормативна база, було визначено, як саме це треба робити. Ми підготовили дуже хорошу основу, і те, що ви зараз бачите, – це результат. І тепер він буде виходити надзвичайно швидко, значно швидше, ніж ми очікуємо», – підкреслила перший заступник міністра охорони здоров’я.