Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перелік необхідного медичного обладнання однаковий для усіх перинатальних центрів України

Перелік необхідного медичного обладнання однаковий для усіх перинатальних центрів України

Про це в ході брифінгу за підсумками огляду регіонального перинатального центру сказала перший заступник голови Адміністрації президента України Ірина Акімова. «Коли будується високоспеціалізований рівень медичної допомоги, є певні мінімальні вимоги до цього обладнання. Ось чому цей проект ведеться не тільки Національним агентством, а разом з Міністерством охорони здоров'я України. Цей проект реалізується згідно з нормативними документами, якими визначаються мінімальні стандарти. Вони закладаються в проектну документацію кожної області. Зрозуміло, що в кожному регіоні умови різні і може бути маса нюансів. Але ступінь відхилення від вимог закладається нормативним актом», - підкреслила вона.

Проте, за словами першого заступника міністра охорони здоров'я Раїси Моїсеєнко, якщо у місцевої влади є можливість закупити більше обладнання – це тільки плюс.

«Якщо є можливість, і місцева влада готова ще вкласти ресурс для того, щоб його розширити можливості, будь-ласка. Головне, щоб не було менше. Адже стандарт необхідного обладнання дає можливість зробити найважливіше – не тільки врятувати людину, немовля чи маму, а вибудувати систему контролю, моніторингу, управління, госпіталізації жінок і дати можливість, щоб дитина народилась здоровою. Не рятувати, а дати шанс здорового життя», - додала Раїса Моїсеєнко.