Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання місцевої влади - забезпечити комфортні умови для роботи медиків

Завдання місцевої влади - забезпечити комфортні умови для роботи медиків

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі першого заступника глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету голова ХОДА Михайло Добкін, професія лікаря - одна з найбільш важливих для суспільства і повинна користуватися заслуженою повагою. «Значення вашої професії було велике і 2 тисячі років тому, і зараз - ніхто не може робити вашу роботу за вас. Я абсолютно впевнений, що з нашого медичного університету виходять люди іншої формації, але, як і дві тисячі років тому, основна мета випускників-медиків - це зберігати здоров'я своїх співвітчизників. Я вам бажаю по закінченню навчання, коли ви отримаєте дипломи, закінчите інтернатуру і станете самостійними лікарями, щоб Україна стала такою державою, в якій професія медика сприймалася б людьми з максимальним теплом і повагою», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до студентів вузу.

За словами голови області, для досягнення такої мети необхідна максимальна увага до медичної сфері з боку як місцевої, так і державної влади.

«Завдання місцевої влади - забезпечити комфортні умови для роботи медиків. Ми намагаємося це робити в силу своїх можливостей, ремонтуючи лікарні і оснащуючи їх новим медичним обладнанням. Завдання держави - розставити пріоритети в країні і з того фінансування, яке є в цілому, вибрати пріоритетне фінансування для тих напрямків, які максимально корисні для населення, і охорона здоров'я тут стоїть на одному з перших місць», - підкреслив Михайло Добкін.