Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ірина Акімова зустрілася з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету

Ірина Акімова зустрілася з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету

Сьогодні в будівлі Харківського національного медичного університету відбулася зустріч першого заступника голови Адміністрації Президента України Ірини Акімової з викладацьким складом та студентським активом університету. У заході також взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і перший проректор Харківського національного медичного університету Валерій Капустник.

В ході зустрічі були обговорені можливі шляхи розвитку медицини. Зокрема, майбутнє медичної реформи, сімейної та страхової медицини.

Виступаючи перед студентами, Ірина Акімова зазначила, що держава ставить професію лікаря у центр державної політики.

«Для того, щоб працювати на сучасному рівні, необхідно сучасне обладнання. Але яким би воно не було, найважливішою є людина, лікар. Так було століття тому, і так буде через тисячу років. Якщо вона не вміє працювати, не професіонал і не зацікавлена у своїй роботі – ніяке обладнання, ніякі чудові приміщення цю ситуацію не виправлять. Зараз, коли ви тільки готуєтеся стати лікарями і перед вами ще лежить довгий шлях, головне – щоб ви зберегли в собі бажання знань і ніякі життєві негаразди і фінансова незадоволеність не похитнули в вас цю спрагу і прагнення стати фахівцем і професіоналом», – підкреслила вона.