Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За темпами зниження заборгованості населення по оплаті за послуги ЖКГ Харківська область посіла 1 місце в Україні

За темпами зниження заборгованості населення по оплаті за послуги ЖКГ Харківська область посіла 1 місце в Україні

У 2011 році Харківська область посіла перше місце серед усіх регіонів країни за темпами зниження заборгованості населення по оплаті за житлово-комунальні послуги. Про це сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Системна робота з реформування житлово-комунального господарства області - наш стратегічний пріоритет. Основним завданням підприємств галузі є забезпечення споживачів якісними послугами в необхідних обсягах. А якість і обсяги, в свою чергу, залежать від рівня оплати за надані послуги. По темпу зниження заборгованості населення по оплаті за житлово-комунальні послуги область посіла 1 місце в Україні з показником 91,4%, тоді як в 2010 році ми мали 13 місце, темп - 108,9%», - повідомив глава області.

За його словами, також у 2011 році вдалося досягти значних успіхів у збільшенні кількості ОСББ. За цим показником область посіла 2 місце в країні, створивши більше 100 нових об'єднань, що в півтора рази більше, ніж у 2010 році.

«Однією з основних проблем галузі є недостатнє фінансування з боку держави відшкодування підприємствам житлово-комунального господарства різниці в тарифах на послуги теплопостачання, водопостачання і водовідведення для населення, надані в минулі роки. Але нам у 2011 році все-таки вдалося домогтися погашення різниці в тарифах на 298 млн грн», - повідомив також Михайло Добкін.