Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році Харківщина посіла перше місце в Україні з виробництва валової продукції сільського господарства

У 2011 році Харківщина посіла перше місце в Україні з виробництва валової продукції сільського господарства

Активна робота в напрямку розвитку сільського господарства і підтримки аграрних підприємств, яка проводилася на Харківщині в 2011 році, дала відчутний результат. Як повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, у 2011 році області вдалося посісти перше місце в країні з виробництва валової продукції сільського господарства. «Досягнутий в минулому році показник виробництва валової продукції є найвищим за всі роки, починаючи з 1991-го. У порівнянні з 2010 роком обсяги виробництва валової продукції збільшилися майже на 42%. Харківський регіон посів перше місце серед областей України, при тому, що вище 4-го ми не піднімалися ніколи, і було це востаннє в 2007 році», - підкреслив глава області.

За його словами, позитивний результат також дає робота з модернізації та переоснащення сільськогосподарських підприємств.

«Вже є реальні результати від проведеної роботи з технічного та технологічного переоснащення базових галузей сільського господарства, які область відчула в минулому році. Обсяг коштів, вкладених у придбання нової сільськогосподарської техніки, збільшився порівняно з попереднім роком майже в 2,5 рази. В результаті валовий збір зерна склав майже 3,5 млн тонн. Це другий, після 2008 року, показник за всю історію області. Крім зерна, в 2011 році було зібрано найбільший за всю історію області урожай овочів (майже 703 тис. тонн), а також рекордний валовий збір соняшнику (майже 913 тис. тонн)», - повідомив Михайло Добкін.