Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується направити 33,5 мільйона гривень на інвентаризацію земель

У Харківській області планується направити 33,5 мільйона гривень на інвентаризацію земель

Як повідомив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент на Харківщині в бюджетах різних рівнів накопичилося понад 33 мільйони гривень компенсації за втрату земель сільськогосподарського призначення. Всі ці кошти планується направити на інвентаризацію земель області.

«Інвентаризація землі - ось на чому ми повинні сьогодні максимально зосередитися. У нас за багато років накопичилося 33,5 мільйони гривень, які бюджети різних рівнів отримали в якості компенсації за переведення землі в іншу категорію. Ми їх повністю повинні направити на інвентаризацію землі. Я вважаю, що наша робота буде більш ефективною, якщо ми звернемося з пропозицією до керівників органів місцевого самоврядування передати ці кошти на обласний рівень, щоб сесія обласної ради, керуючись інтересами Харківської області в цілому, направила ці гроші на інвентаризацію», - підкреслив глава області.

За його словами, відповідну пропозицію планується винести на розгляд сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 1 березня.