Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновлення будинків культури входить в число пріоритетних напрямів розвитку Харківської області

Відновлення будинків культури входить в число пріоритетних напрямів розвитку Харківської області

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Печенізького району голова ХОДА Михайло Добкін, відновлення будинків культури в районах відноситься до числа пріоритетів керівництва області. «У кожного району є свої особливості, тому серед пріоритетів, на які ми виділяємо фінансування, ми вибираємо ті об'єкти, які рекомендує місцева влада. Палац культури дійсно важливий для Печенізького району та області в цілому. Тепер у жителів району буде можливість займатися в спортивних секціях і різних гуртках, велика кількість дітей і дорослих, різних творчих колективів зможуть в цивілізованих умовах проводити вільний час, вчитися, а потім з гордістю представляти район і область на всіляких змаганнях і конкурсах», - підкреслив глава області.

Як повідомив у свою чергу голова Печенізької РДА Олександр Гусаров, перші секції в районному будинку культури запрацюють уже найближчим часом. Зокрема, інтернет-бібліотека запрацює протягом місяця, зал для боксу і тренажерний зал - протягом 2 місяців. Ці приміщення будуть обладнані за рахунок позабюджетних коштів.

Планується, що будинок культури в повному обсязі запрацює до травня. На даний момент в приміщенні залишилося провести роботи з оснащення устаткуванням. Зокрема, необхідно закупити одяг для сцени і механізми, а також світлове обладнання, загальна вартість якого складає близько 1 мільйона гривень. На даний момент є домовленість з керівництвом області про виділення коштів на ці цілі.