Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область традиційно посідає одне з провідних місць в Україні по кількості висококваліфікованих кадрів

Харківська область традиційно посідає одне з провідних місць в Україні по кількості висококваліфікованих кадрів

Як зазначив сьогодні в ходе прес-конференції голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, Харківська область традиційно посідає одне з провідних місць в Україні по кількості висококваліфікованих кадрів, в тому числі на керівних посадах.

«Сьогодні ми підписали угоду про співробітництво між Нацдержслужбою, Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською облрадою і Харківським регіональним інститутом державного управління НАДУ при Президентові України з питань реалізації у Харківській області пілотно-експериментального проекту з професійного навчання, підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування. Основне завданя - відновити цілісну систему управління людськими ресурсами на державній службі. Мова йдеться про комплекс заходів, які ми будемо реалізовувати, зокрема, на базі Харківського регіонального інституту НАДУ при Президентові України», - сказав він.

За словами В’ячеслава Толкованова, в рамках пілотного проекту у Харківській області протестують різні аспекти з питань професійного розвитку на державній службі.

«Мова йдеться і про впровадження нових форм підвищення кваліфікації державних службовців. Завдання, яке стоїть перед нами в цьому році, це підготовка до впровадження нового закону «Про державну службу». Цей законопроект інноваційний, тому що ми не тільки переходимо до нової системи класифікацій посад, але й навіть до нової термінології, підходемо до понять профілей компетентності посад для різних категорій державних службовців», - додав В’ячеслав Толкованов.