Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальному забезпеченню та медичному обслуговуванню інвалідів та ветеранів війни в області приділяється пріоритетна увага

Соціальному забезпеченню та медичному обслуговуванню інвалідів та ветеранів війни в області приділяється пріоритетна увага

Про це під час відкриття після капітального ремонту відділень в КЗОЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни» сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Ті медустанови, які займаються відновленням здоров'я ветеранів мають пріоритетне фінансування в плані забезпечення медикаментами. В даному медичному закладі на придбання медикаментів для одного хворого виділяється 40 грн., на харчування - 35 грн на добу. Це один з найвищих показників. Ми плануємо з цього року, вже виділені гроші з обласного бюджету, на такий же рівень перевести фінансування і тих пацієнтів, які знаходяться в Обласному диспансері радіаційного захисту. Також ці медустанови оснащуються сучасним медичним обладнанням. Сьогодні тут, у госпіталі для інвалідів, повністю відремонтовано операційний блок. Це дасть можливість професійним хірургам проводити операції, в тому числі і смугові, тому що з'явилася реанімація, а не перевозити досить літніх людей до іншої медичної установи. Тут створено все для того, щоб продовжити життя людині, яка брала участь у бойових діях», - зазначив він.

Також кожного ветерана з будь-якого куточку області привозять до госпіталю та після проходження курсу лікування відвозять додому.

Крім цього, за словами Михайла Добкіна, на сьогоднішній день всі учасники бойових дій, всі інваліди Великої Вітчизняної війни мають спеціальну пенсію, мають певні соціальні пільги, які звільняють їх від сплати різних обов'язкових платежів, у тому числі і комунальних.