Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжується робота з газифікації сіл

На Харківщині продовжується робота з газифікації сіл

Сьогодні на Харківщині введено в експлуатацію мережу газопостачання в селі Петрівка Куп’янського району. У церемонії відкриття газогону взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без’язичний та народний депутат Василь Потапов. «Газифікація найвіддаленіших населених пунктів Харківської області – це одне з пріоритетних завдань для нас. Таку задачу поставив перед нами Президент України Віктор Янукович, тому ми будемо продовжувати цю роботу й надалі», – зазначив перший заступник голови області під час спілкування з селянами.

Станом на початок року рівень газифікації області складає 70,6%, Куп’янський район газифіковано на 42,6%.

Село Петрівка Куп’янського району було частково газифіковано в 2006 році, але у зв’язку з тим, що населений пункт розділяється навпіл залізницею, частина села залишалася без газу. Серед негазифікованих будинків залишилася Петрівська загальноосвітня школа. На виготовлення проектно-кошторисної документації для її газифікації із місцевого бюджету в 2011 році було виділено 137,7 тис. грн., на виконання робіт із будівництва було виділено з державного бюджету 2 млн. грн.

Протягом 2011 року на будівництво витрачено всього 1,058 млн. грн., в тому числі на придбання і встановлення модульної котельні - 192,0 тис. грн.