Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тарифи на житлово-комунальні послуги - це питання відповідальності влади перед своїм народом

Тарифи на житлово-комунальні послуги - це питання відповідальності влади перед своїм народом

Незважаючи на непомірно високу ціну на російський газ для України, населення не має відчути всю вагу цього тягаря на своїх плечах, - підкреслив сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, таку позицію Президент України Віктор Янукович висловив у ході засідання Ради Регіонів України. «Позиція Президента в цьому питанні дуже жорстка: відповідальність за високу ціну на газ глава держави не дозволяє перекласти на плечі населення. Тому тарифи тут - це питання відповідальності влади перед своїм народом. Я не сумніваюся, що в переговорах з російськими партнерами буде досягнутий компроміс, і ми отримаємо меншу ціну на російський газ, але поки цього не сталося, Україна як держава, яка зобов'язана виконувати взяті на себе зобов'язання, буде їх виконувати і виплачувати все, що необхідно, хоча це величезні кошти, які могли б бути освоєні в нашій країні, але йдуть в іншу державу», - підкреслив глава області.

За його словами, згідно з різними підрахунками, за 2 роки дії існуючої для України ціни на російський газ держава втратила близько 10 мільярдів доларів.

«З нашого бюджету за 2 роки за різними оцінками було вимито від 10 до 12 мільярдів доларів. Вдумайтеся, яке навантаження лежить на нашій економіці, адже ці гроші, вимиті з бюджету в умовах серйозної економічної кризи і в Україні, і за її межами, ставлять нашу країну в дуже складні умови боротьби за економічну незалежність. Сьогодні, я вважаю, це питання національної безпеки для нашої держави», - заявив Михайло Добкін.