Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональний перинатальний центр - вершина системи надання перинатальної допомоги в області

Регіональний перинатальний центр - вершина системи надання перинатальної допомоги в області

«Кожного року ми маємо велику кількість жінок, у яких вагітність протікає з певними патологіями та відхиленнями. Наша медицина була не готова до переходу до європейських стандартів, згідно з якими новонародженими вважаються діти вагою від 500 гр та віком від 22 тижнів. Тому ми мали певні відхилення в різних медичних показниках при порівнянні з європейськими. Перинатальний центр ставить собі за мету створити умови для мінімізації ризиків неправильного протікання вагітності, паталогічних пологів та інших відхилень. Його створення дасть змогу наблизити доступність високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, особливо з невиношуванням вагітності, передчасними пологами, важкою акушерською та екстрагенітальною патологією та їх недоношеним і хворим дітям, а також сім’ям, які мали репродуктивні втрати», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Ігор Шурма також підкреслив, що при створенні перинатального центру застосовувалися найновіші технології у пологових залах, операційних та інших приміщеннях, зокрема, застосовано технологію «чистих приміщень».

«Регіональний перинатальний центр вже отримав всі дозвільні документи, що є гарантією його надійності. За 5 років нашої роботи в Харкові та області жодний об’єкт, який вводився в експлуатацію після капітального ремонту чи реконструкції, не призупиняв свою діяльність», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, регіональний перинатальний центр буде вершиною піраміди системи перинатальної допомоги в області. «Наступним кроком розбудови міжрайонних медичних центрів буде зміцнення матеріально-технічної бази реанімаційних відділень, а потім – створення сучасних пологових відділень. Таким чином, ми вибудуємо всю вертикаль системи надання перинатальної допомоги в області», - підкреслив Ігор Шурма.