Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківському обласному телебаченні розвивають мережу дитячих програм

На Харківському обласному телебаченні розвивають мережу дитячих програм

Президент України Віктор Янукович стурбований недостатньою кількістю і якістю дитячих програм на українському телебаченні. Як зазначив у своєму відкритому листі до керівників телеканалів Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, необхідно збільшувати кількість дитячих програм на українському телебаченні, а також проявляти більше уваги до їхньої якості. «Телебачення повинно бути «дружнім» для дитини, має сприяти її всебічному розвитку, заохочувати до здорового способу життя, навчання і спілкування, пропагувати сімейні цінності», - йдеться в листі. У той же час, як повідомив генеральний директор ХОД ТРК Сергій Гулевський, на Харківському обласному телебаченні ведеться постійна робота по розширенню мережі дитячих телепередач, а також поліпшення їх якості.

«На даний момент у нас виробляється близько 10 дитячих програм, які виходять в ефір з різною періодичністю, але в максимально зручний для дітей час. Наші програми охоплюють всі вікові групи - від найменших, для яких у нас кожен вечір виходить «Вечірня казка», і до підлітків, для яких ми буквально в січні запустили нову 60-хвилинну програму. Наш дитячий продукт розкриває різні теми - від пізнавально-освітніх, як «Без 5 хвилин всезнайко», так і до розважальних, як, наприклад, «Циркові сувеніри». Багато наших програм є лауреатами різних національних і міжнародних конкурсів», - підкреслив Сергій Гулевський.

Також на ХОД ТРК регулярно транслюються нові вистави для дітей, підготовлені харківськими творчими колективами.

«Ми весь час тримаємо руку на пульсі, і якщо якийсь харківський театр випускає новий цікавий продукт для дітей, ми домовляємося, проводимо зйомку і транслюємо його для всіх жителів області, щоб нову постановку змогли побачити діти навіть у найвіддаленішому селі», - повідомив Сергій Гулевський.