Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» почне свою роботу в квітні

У 2012 році книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» почне свою роботу в квітні

Книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» у 2012 році значно змінить свій формат. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, замість поїздок по кожному району Харківської області буде проведено 6 виїзних заходів, які стануть не просто виставкою-продажем книг, але й цікавим і пізнавальним культурно-масовим святом. Перший такий ярмарок відбудеться в квітні в Золочівському районі, закриє сезон ярмарок в Мерефі, який заплановано на вересень.

«Виставки будуть підкріплені іменами видатних харків'ян і мешканців Харківської області, які залишили свій слід в історії. Наприклад, до ювілею Григорія Сковороди ми будемо готувати театралізоване дійство, до сторіччя з дня народження Андрія Малишка ми будемо організовувати виставку вишитих рушників, які представлятимуть різні райони Харківської області. Ми будемо проводити творчі зустрічі з харківськими письменниками, поетами, а також майстер-класи для школярів. Також ми вирішили і гілку «Харьковской сирени» в рамках цих виставок донести в сільську місцевість. Тобто, від просто книжкової виставки ми перейдемо до певного культурно-масового заходу, який буде справжнім святом для людей. Ось такий симбіоз культури і мистецтва, і ми дуже розраховуємо на те, що це матиме успіх», - підкреслила Вікторія Маренич.

За її словами, в 2012 році виставки-ярмарки будуть проводитися не під відкритим небом, як раніше, а в приміщеннях, що дозволить вберегти книги від негоди, а також зробить відвідування заходу більш комфортним для гостей.

Як зазначила Вікторія Маренич, робота виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» - це серйозний внесок у популяризацію книг в сільській місцевості, а також значна допомога школярам знайти необхідні їм для навчання книги швидко і за мінімальною ціною.

«Від того, як ми будемо організовувати цей проект, багато в чому буде залежати й інтерес до книг у найвіддаленіших районах Харківської області. Хочу відзначити, що виставки, які ми проводили напередодні навчального року, користувалися величезним успіхом, і було продано багато навчальної літератури. Адже це серйозна підмога для школярів, студентів та їхніх батьків, яким не потрібно було їхати за 100 - 200 кілометрів на Харкова, а можна було купити все необхідне у себе в районному центрі», - зазначила Вікторія Маренич.